Patru noi focare de pestă porcină africană aau fost confirmate în Dâmbovița, într-o singură zi (15 noiembrie 2019). La Corbii mari, Dobra, Odobești și Perșinari, în mai multe gospodării ale populației s-a luat măsură eutanasierii animalelor descoperite a fi infectate cu virusul PPA, deasemnea fiind impusă și o carantină severă în zonele afectate.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Dâmbovița anunțat că au fost confirmate suspiciunile de pestă porcină africană, în alte patru localități din Dâmbovița,după cum urmează:

         1 gospodărie în localitatea Ungureni-comuna Corbii Mari

         1 gospodărie în localitatea Dobra- comuna Dobra

         1 gospodărie în localitatea Miulești- comuna Odobești

         1 gospodărie în localitatea Perșinari- comuna Perșinari

 

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul celor 4 localități. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricție (zona de protecție și zona de supraveghere) în jurul focarelor. „

După cum se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Dâmbovița. La nivelul județului Dâmbovița, conform celei mai recente informări, furnizate de ANSVSA (30 octombrie 2019) existau 4 focare de PPA la porci din gospodăriile populației și 40 de cazuri la mistreți. Statistica este însă depășită de realitatea din teren (15 noiembrie 2019). Tot la data de 30 octombrie:Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 291 de localități din 25 de județe, cu un număr de 956 de focare (dintre care 16 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A).” se specifica ]ntr-un comunicat de presă al ANSVSA.

Articolul precedentInstanța nu a fost de acord cu cererea de eliberare a lui Omar Hayssam
Articolul următorVladimir Putin amenință din nou Europa cu „arma energetică”: Există riscul ca tranzitul gazului prin Ucraina să se întrerupă