Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița aflată la Baza de salvare montană Peștera a fost alertată în data de 10 ianuarie 2021 în jurul orei 19:00, să intervină în sprijinul a patru turiști din București.

Date fiind condițiile meteo nefavorabile (ninsoare, vânt), stratului nou de zăpadă depus și vizibilității scăzute odată cu lăsarea întunericului aceștia s-au abătut de la traseul marcat (fiind greu de reperat în pădure), necesitând intervenția promptă a salvatorilor.

Echipa de prim răspuns, formată din doi salvatori montani, a pornit către zona specificată de turiști (muntele Tătaru), alegând cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor și a stratului de zăpadă depus, cu risc crescut de avalanşă, aceştia au fost nevoiți să aleagă un traseu alternativ pentru a ajunge în condiţii de siguranţă la cei aflați în dificultate.

O a doua echipa, formată din alţi doi salvatori montani, a fost mobilizată pentru a veni în sprijinul colegilor, iar turiştii au fost reperaţi în jurul orei 00:30.

Acțiunea de salvare s-a încheiat la 02:45 când cei patru împreună cu salvatomontiștii au ajuns la cabana Bolboci unde aveau parcate autoturismele.

Specificăm faptul că turiștii nu aveau afecțiuni medicale, erau extenuați și puțin speriați, dar odată cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat în bine. Pe întreg parcursul operațiunii de căutare/salvare, echipa de salvatori a menținut permanent legătura cu ei.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentBilanț coronavirus 11 ianuarie: 1.987 de cazuri noi, 71 de decese
Articolul următorIncendiar la „Culisele statului paralel”! Cum se încearcă reducerea la tăcere a lui Rizea. Dezvăluiri bombă despre cum a ajuns Ponta șeful PSD în 2010