O amplă acțiune de informare a a avut loc în ultimele zile în Parcul Natural Bucegi. Jandarmii dâmbovițeni au împărțit pliante turiștilor aflați în zonă, în care erau prevăzute restricțiile cu privire la camparea în ariile naturale protejate. În același interval, salvamontistii dâmbovițeni au executat mai multe misiuni de patrulare tot în zona Munților Bucegi.

Conform unei infrormări a celor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița:

Imagine

 

Weekendul trecut jandarmii montani în cooperare cu reprezentanți ai Parcului Natural Bucegi au desfășurat o serie de acțiuni comune de prevenire a faptelor ilegale cu impact negativ asupra ariilor naturale protejate, florei și faunei sălbatice.
Activitățile au avut loc în locurile de campare organizate cu încălcarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 57 din 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice și ale Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

În comunicatul de presă nu este precizat dacă cei care nu au respectat legea au fost sancționați de jandarmi.

Imagine

Foto munte-sursa facebook, Salvamont Salvaspeo Dâmbovița

În același interval de timp (30-31 mai), tot în zona dâmbovițeană a Munților Bucegi, salvatorii montani, de la Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo, au executat mai multe misiuni de patrulare.

Traseele de patrulare au fost : Peștera-Omu-„Drumul grănicerilor”-Strungile Mari-Padina. (31 mai) și Peștera-Babele-Piatra Arsă-Peștera.(30 mai).

Articolul precedentAccident în care au fost implicate trei mașini, la Găești, în Dâmbovița. O persoană rănită
Articolul următorISU Dâmbovița-14 controale privind obligativitatea purtării măștii de protecție