La data de 25 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – S.C.T.P., împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Dâmbovița, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.

În cauză, s-a reținut că, începând cu anul 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism, care a acționat până în prezent.

Membrii grupului au racolat și exploatat sexual, pe teritoriul României, 16 persoane vătămate, care au fost obligate să practice prostituția. În acest scop, au fost utilizate site-urile de promovare a serviciilor sexuale.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, urmează să fie conduse, în vederea audierii, 18 persoane.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Articolul precedentDâmboviţa. Accident rutier produs la intersecția Drumului Național 71 cu drumul județean 701. O femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale
Articolul următorÎnmatricularea online a vehiculelor, aprobată de Guvern