Poliţia a efectuat miercuri percheziţii în legătură cu „ingerinţele rusești” în Parlamentul European, potrivit unui comunicat al Procuraturii Federale Belgiene. Este vorba despre aşa-numitul caz Russiagate, în care europarlamentari au fost abordaţi şi plătiţi pentru a promova temele propagandei ruse prin intermediul site-ului Voice of Europe.

Percheziţiile, efectuate la o reşedinţă privată din Bruxelles şi la birouri ale Parlamentului European din Strasbourg şi Bruxelles, au vizat un angajat al Parlamentului European care „a jucat un rol semnificativ în acest caz”, au declarat forţele de ordine belgiene, potrivit Politico.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, persoana vizată este un fost asistent parlamentar al europarlamentarului german Maximilian Krah, din partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), scrie Agerpres.

Potrivit EFE, un judecător de instrucţie al unui tribunal din Bruxelles a dispus percheziţionarea locuinţei acelui fost asistent situată în cartierul Schaerbeek din Bruxelles şi a biroului acestuia din clădirea PE din Strasbourg (Franţa), efectuată în colaborare cu Eurojust şi autorităţile judiciare franceze.

Articolul precedentSorana Cîrstea, eliminată de la Roland Garros
Articolul următorCupola de foc care se abate asupra Europei