Peste 1.700 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației au fost depistate și sancționate, în prima noapte în care au intrat în vigoare prevederile Ordonanței militare nr. 2 din 2020, la nivel național. În Dâmbovița au fost date sancțiuni pentru 47 de persoane.

În perioada 23 martie, ora 22.00 – 24 martie 2020, ora 06.00, la nivel național, au fost depistate 1.741 de persoane care nu au respectat măsura restricționării circulației în intervalul orar 22.00-06.00.

De asemenea, 22 de persoane aflate în izolare au fost depistate că au părăsit locația, iar polițiștii au aplicat față de acestea 19 sancțiuni contravenționale.

Nu au fost depistate persoane aflate în stare de carantina care au părăsit locația în care au fost plasate.

Reamintim că, în conformitate prevederilor Ordonanței militare nr. 2, persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Au precizat cei de la Poliția Română printr-un comunicat de presă.

În Dâmbovița au fost sancționati 47 de dâmbovițeni ce nu au respectat prevederile articolului 5, al Ordonanței militare nr. 2 din 2020. Cuantumul total al amenzilor a fost de 37.500 de lei, în Dâmbovița.

Articolul precedentRareș Bogdan, critică la adresa politicienilor: Aici e vorba despre salvarea vieților românilor
Articolul următorPeste 1300 de persoane în izolare la domiciliu, în Dâmbovița. A scăzut numărul celor aflați în carantină (47). Toate datele