Guvernul a alocat din Fondul de rezervă bugetară, la propunerea Ministerului Dezvoltării, suma de 726.600 mii de lei, pentru 3.080 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin prefecturi și consiliile județene, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public, salubritate etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 9 consilii județene, precum și sectorul 6 al municipiului București, 83 de municipii, 206 orașe și 2.781 de comune primesc finanțare.

 

Articolul precedentDâmboviţa. Un bărbat beat s-a urcat pe bicicletă şi a căzut în şanţ
Articolul următorDâmbovița. Doi tineri reținuți după ce au bătut pe stradă un adolescent de 19 ani