Caz mai puțin obișnuit în Dâmbovița. Polițiștii au oprit în trafic, la Târgoviște, o autoutilitară încărcată cu aluminiu. Cele peste 500 de kg de metal transportate au fost confiscate, pentru că șoferul mașinii nu a putut să prezinte niciun document justificativ.

Acțiunea s-a petrecut la Târgoviște, în data de 10 ianuarie.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au oprit în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat de 38 de ani.

În urma controlului autovehiculului, polițiștii au descoperit cantitatea de 520 de kilograme de aluminiu, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ (bare de aluminiu)

Cel în cauză a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar aluminiul a fost confiscat.

Aluminiul este unul dintre cele mai vânate metale, de cei care valorifică acest metal în centrele de colectare de deșeuri feroase și neferoase. Asta pentru că, pentru un kg de aluminiu, în funcție de forma sub care acesta se prezintă, sau de aliajul din care face parte, se plătește și până la 8 lei per kg. De multe ori, cablurile de aluminiu sau tablele din acest material sunt vânate de cei dornici de câștiguri rapide,chiar dacă metalul astfel „valorificat” a fost în prealabil dezasamblat din structuri funcționale, ce astfel au fost transformate în… structuri nefuncționale.

Articolul precedentBărbat de 61 de ani rănit în urma unui accident rutier petrecut la Brănești
Articolul următorCSM Târgoviște a pierdut, la Arad, primul meci din grupa finală a campionatul de baschet feminin