În perioada 14 – 20 februarie, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 132 evenimente: 30 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 69 incendii de vegetație, 11 acţiuni la accidente rutiere, 8 acţiuni pentru asistența persoanelor, o misiune pirotehnică pentru ridicarea unui element de muniție şi 13 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, deblocări de persoane, salvări animale etc.).

Echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 230 de cazuri medicale. Dintre acestea 21 de cazuri au fost pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate COVID-19 la unitățile spitalicești.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat 21 acțiuni de decontaminare a personalului și tehnicii care a participat la misiunile de transport, precum și 98 de acțiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină la domiciliul declarat.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 15 de misiuni de recunoaștere și 4 exerciții în teren la obiectivele și localitățile din raioanele de intervenție, precum și 81 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Cum au ajuns milioane de doze de vaccin la gunoi
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Criza de la graniță, pericol și pentru România. Ioan Mircea Pașcu, semnal de alarmă