Partidele angrenate în bătălia politică a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019, se reclamă reciproc privind încălcarea legislației electorale, în Dâmbovița. Biroul Electoral de Circumscripție (nr.16) Dâmbovița trebuie să facă față unui val de reclamații, unele dintre ele fiind cel puțin ciudate.

Până la momentul de față (14 mai), BEC Dâmbovița a soluționat mai multe plângeri, făcute de partidele politice, privind presupuse încălcări ale legislației electorale. Cele mai multe privesc afișajul, în sensul în care normele, ce stabilesc că fiecare formațiune politică are dreptul de a afișa un singur afiș, pe un panou electoral, au dat mari bătăi de cap partidelor, neobișnuite, se pare, cunoile reguli. PSD, PNL, Pro România și Alianța 2020 (USR-Plus) s-au reclamat reciproc, privind încălcări ale legislației electorale. Cele mai multe plângeri le-a formulat PSD Dâmbovița. Plângerile formulate de Alianța USR-Plus, ce inițial au fost înregistrate ca privind afișe ale PNL, au fost modificate ulterior, pentru că în realitate era vorba de afișe lipite de PSD și Pro România.

FotoSoluții plâgeri, formulate de BEC Dâmbovița

Există și multe plângeri considerate neîntemeiate. PSD Dâmbovița a reclamat că Primăria Răcari, condusă de primarul liberal Marius Caravețeanu, încearcă să distribuie materiale interzis a fi folosite în campania electorală, cu prilejul unor evenimente organizate de administrația locală.

Foto– Respingere sesizare PSD, privind organizare evenimente Răcari

Deasemenea, o altă plângere a social democraților, privind distribuirea de materiale interzise, de către Primăria Găești, cu prilejul unei ședinte de consiliu local, a fost considerată neîntemeiată de către BEC Dâmbovița.

fotorespingere contestație PSD privind materiale campanie Găești

Și PNL a primit o „respingere” din partea BEC,după ce liberalii au contestat afișe lipite pe copacii din mai multe localități dâmbovițene.

foto respingere contestație PNL privind afișe lipite pe copaci

Articolul precedentAlcool peste limita legală, pentru un șofer din Târgoviște
Articolul următorOperațiunea „Truck and Bus”, un sfert dintre șoferi descoperiți în neregulă, în prima zi de control