Ploile vor continua să cadă și în următoarele 24 de ore pe aproape toată suprafața României. Codul Galben de furtuni, ploi puternice și grindină a fost restrâns și doar nordul județului Dâmbovița va intra sub incidența acestuia, în următorul interval.

Conforma celor mai recente prognoze meteo anunțate de specialiștii de la ANM, ploile vor continua să cadă în aproape toate regiunile în următoarele 24 de ore. Cu toate acestea Codul galben a fost restrâns.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 23
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferic

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 23
Zone afectate: conform textului și hărții

 În Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Preluare informare www.meteoromania.ro