Ploile pare ca nu au de gând să se mai oprească. A fost emisă o nouă atenționare de tip cod portocaliu, ce vizează nordul județului Dâmbovița. Nici în restul județului precipitațiile nu vor înceta. Dâmbovița este sub avertizare de tip cod galben până în data de 25 iunie.

Cea mai recentă atenționare de instabilitate atmosferică și precipitații abundente, a fost emisă de meteorologi în dimineața zilei de 23 iunie. Conform specialiștilor de la ANM:

  COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată
 Zone afectate: conform textului și hărții

 În Moldova, Transilvania, Maramureș, local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, precum și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, îndeosebi în est și sud-est.

  COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 02:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

 În intervalul menționat, în extremitatea de vest și local în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

La încetarea acestei avertizări, în județul Dâmbovița intră în vigoare o alta. Este vorba de o atenționare de tip cod galben, de precipitații, ce va fi valabilă până în data de 25 iunie, ora 10.00. La Târgoviște sunt anunțate furtuni, însoțite de descărcări electrice și cantități importante de precipitații, în special pentru ziua de 23 iunie. Temperaturile maxime nu vor depăși, în toată această perioadă, valoarea de 26 de grade Celsius.