Victoria înregistrată de Laura Codruța Kovesi în comisia LIBE (Comisia pentru Libertăți Civile,Justiție și Afaceri Interne) a Parlamentului European a dat naștere la reacții din cele mai diverse. În Dâmbovița, doar PNL-ul a reacționat, aproape imediat ce a fost făcut anunțul public al numărării voturilor. La alte formațiuni politice este o liniște totală.

Comisia LIBE, a Parlamentului European, a dat 26 voturi pentru Laura Codruța Kovesi, 22 pentru Jean-Francois Bohnert și un vot pentru Andres Ritter. Ieri, L. C. Kovesi primise cele mai multe voturi și în comisia CONT, din Parlamentul European.Astfel că în urma celor două voturi Parlamentul European urmează să negocieze cu membrii Comisiei Europene în ceea ce privește desemnarea viitorului procuror șef european, cele două părți urmând să decidă între francezul Jean-Francois Bohnert și Laura Codruța Kovesi. Anunțul rezultatului votului din Comisia LIBE a provocat reacții aproape instantanee în lumea politică, în special în spațiul virtual. În Dâmbovița, doar PNL-ul a reacționat. Pe pagina de facebook a liberalilor târgovișteni a apărut, aproape imediat după vot, mesajul:

↗️↗️↗️↗️↗️VICTORIE!!!

??AVEM PROCUROR ŞEF EUROPEAN DIN ROMÂNIA!

↗️AM SPUS CĂ SUNTEM SINGURUL PARTID DIN ROMÂNIA, CAPABIL SĂ INFLUENȚEZE DECIZII LA NIVEL EUROPEAN ÎN FAVOAREA ROMÂNIEI!

↗️ACUM AM DEMONSTRAT CÂ DE PUTERNICĂ ESTE VOCEA #PNLÎN #PPE!

Și pagina PNL Dâmbovița(foto) a postat un mesaj asemănător, de această dată cu eurodeputatul Sigfried Mureșan.

Celelate partide parlamentare au preferat să ignore subiectul, pe paginile de socializare ale filialelor dâmbovițene cel puțin.

Articolul precedentFost viceprimar la Târgoviște, Cosmin Bozieru a trecut de la PSD la ALDE
Articolul următorPatru dintr-o lovitură. Dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor