La data de 18 septembrie 2020, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție, angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cauză, cercetările au fost demarate ca urmare a unui denunț formulat de o persoană, în luna noiembrie 2019, la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa și în baza ordonanțelor de delegare emise în cauză, s-a reușit probarea activității infracționale a agentului de poliție, reținându-se faptul că, în luna octombrie 2019, acesta a pretins și a primit de la denunțător suma de 1.400 lei, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmbovița.

Sursa: Realitatea de Dambovita