Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare de călatorie mai puțin obișnuită. În Bosnia-Herțegovina, în zona Sarajevo, poluarea a atins un nivel alarmant. Orice deplasare în zonă vă poate afecta grav sănătatea, avertizează oficialii M.A.E.

În acest context, MAE arată că au fost prelungite, pe termen nedeterminat, pentru anotimpul rece, interdicţiile de circulaţie sau tranzitare a oraşului Sarajevo pentru vehiculele care depăşesc 3,5 tone, pe axul principal Bascarsija-Nedzarici, şi de acces al autovehiculelor cu norme de poluare EURO 2 sau mai poluante în municipalităţile Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo şi Ilidza.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte pagina de internet: https://www.airnow.gov, pentru a obţine informaţii actualizate din oră în oră referitoare la nivelul de poluare cu pulberi în suspensie. De asemenea, se recomandă cetăţenilor români care suferă de afecţiuni respiratorii să evite pe cât posibil călătoriile în Sarajevo în perioada iernii, notează Agerpres.

Mai multe amănunte aici www.realitatea.net

Articolul precedentWeekend cu temperaturi scăzute și ceața (posibil chiar cod galben) în Dâmbovița. Actualul cod galben expiră la ora 20.00
Articolul următorAtenție la carnea din Ungaria! Riscuri majore pentru consumatori. Avertisment din partea Comisiei Europene