Ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice de pe durata codului portocaliu, ISU Dâmbovița a intervenit până ieri, la ora 18:00, pentru gestionarea a 18 solicitări în județul Dâmbovița, astfel: 15 dintre acestea pentru inundații, 2 pentru evacuare persoane și 1 pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

Astfel, în municipiul Târgoviște s-a acționat pentru evacuarea apei din două beciuri, o curte și din subsolul unui centru comercial; în Găești au fost inundate o terasă și 4 curți; în orașul Pucioasa, sat Glodeni Vale pârâul Bizdidel a inundat patru case și curțile acestora; în orașul Fieni o curte; în comuna Buciumeni 4 beciuri și o curte; în comuna Dragodana s-a acționat pentru degajarea unui copac căzut pe DN 72.

O situație deosebită a fost înregistrată în zona montană a județului Dâmbovița, în comuna Moroeni, unde 24 de turiști cazați la două pensiuni s-au aflat în imposibilitatea de a se autoevacua din cauza drumurilor de acces blocate de aluviunile aduse de apă. Dintre aceștia 14 se aflau la Cabana Brătei și 10 la o altă unitate de cazare de pe platoul Padina.

Imagine

Echipajele de intervenție, pompieri, polițiști și jandarmi, au parcurs pe jos aproximativ 1,5 km, au creat punți de trecere din buștenii aduși de apă pentru a putea trece și ajunge la cele 14 persoane aflate la Cabana Brătei. Persoanele erau în stare bună și nu prezentau probleme medicale.

12 persoane au fost preluate de echipajele de pompieri și au fost evacuate în siguranță, 2 persoane au rămas la cabană. 11 persoane au fost îmbarcate în microbuz și au fost transportate către municipiul Târgoviște de unde au plecat fiecare către domiciliu, iar o persoana de sex feminin, de 55 de ani, a suferit atac de panică, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD și a fost transportată la Centrul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Pucioasa.

De la Consiliul Județean Dâmbovița au fost trimise în zonă utilaje pentru deblocarea căilor de acces. În jurul orei 15:00 și cei 10 turiști din zona platoului Padina au plecat de la unitatea de cazare. Aceștia au fost sprijiniți de o echipă Salvamont Dâmbovița împreună cu echipe de la Poliție și Jandarmerie.

Pentru gestionarea situațiilor de urgență produse la nivelul inspectoratului a fost activată grupa operativă și au fost mobilizați la locul evenimentelor 29 de pompieri cu 8 autospeciale, 2 ambulanțe SMURD și 10 motopompe.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMiron Mitrea despre Ciolacu în Vama Veche și Barna cu „bebelușul USR Plus”: 2 exerciții de imagine ratate
Articolul următorMinistrul Mediului, legat de cazul pădurarului din Dâmbovița băgat în spital de hoții de lemne: ”Voi urmări cu mare atenţie ancheta”