Primele două românce, în clasamentul WTA, după Simona Halep, se pot întâlni într-o partidă pentru accederea pe tabloul principal al turneului de tenis de la Hobart (Australia). Sorana Cîrstea și Irina Begu se pot lupta și pentru punctele ce asigură rămânerea în top 100 WTA, ambele jucătoare fiind în cădere în clasamentul live WTA.

La momentul actual (10 ianuarie 2020) atât Sorana Cîrstea (75 WTA) cât și Irina Begu (106 WTA) sunt în pierdere de viteză, în ierarhia internațională a tenisului feminin (clasamentul WTA).

Imagine

Târgoviștenaca Sorana Cîrstea a pierdut o poziție ( de pe 74 pe 75) în vreme ce Irina Begu este situată cu 8 locuri mai jos decât la precedenta ierarhizare.

Ambele jucătoare vor participa (începând cu data de 11 ianuarie, în România) în calificările pentru turneul de tenis de la Hobart (Australia) și, din păcate pentru ele, vor trebui să se confrunte pentru accederea pe tabloul principal, dacă vor câștiga meciurile din primul tur al calificărilor.

Sorana Cîrstea, jucătoare din Târgoviște, o va înfrunta în primul tur pe  reprezentanta gazdelor Gabriella Da Silva Fick (nr.534 WTA), o jucătoare despre care nici asociația jucătoarelor profesioniste de tenis nu are prea multe informații.

 

În aceiași fază a competiției Irina Begu (nr. 106 WTA) o va întâlni pe  jucătoarea americană Jennifer Elie (nr.399 WTA).

Foto -Irina Camelia Begu

În eventualitatea în care cele două românce vor câștiga, destul de plauzibilă, având în vedere pozițiiile, în ierarhiile internaționale, ocupate de adversare, vor trebui să confrunte pentru accederea pe tabloul principal, în ultimul tur al calificărilor.

Turneul de la Hobart (tablou principal ) are loc în perioada 13-18 ianuarie și este ultima competiție înainte de Australian Open (primul turneu de Mare Slem al anului)  atât pentru Cîrstea cât și pentru Begu.

Australian Open debutează în data de 20 ianuarie.

Articolul precedentOrban și Iohannis au hotărât să fie organizate alegeri anticipate.
Articolul următorAtenție! ANSVSA anunță restricții, în România, după confirmarea apariției focarelor de gripă aviară, în Polonia