Centrul Salvamont zona Peștera, comuna Moroieni, este deocamdată un proiect, depus spre aprobare la Ministerul Turismului, precizează într-un comunicat de presă Consiliul Județean Dâmbovița. Precizarea vine în contextul în care era anunțată, în unele medii, ca și demarată construcția unui nou centru Salvamont în Bucegii dâmbovițeni.

Printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean Dâmbovița, instituție sub a cărei autoritate funcționează și Serviciul Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, a făcut câteva precizări menite a lămuri o situație, în ceea ce privește construcția unui nou Centru Salvamont în zona Padina- Peștera,din Bucegii dâmbovițeni.

„Pentru o corectă informare a opiniei publice și pentru a elimina orice neînțelegere referitoare la finanțarea obiectivului de investiții Centrul Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni, reiterăm faptul că, la nivelul Ministerului Turismului, se derulează Programul pentru Dezvoltarea Investițiilor în Turism. În acest sens, în vederea actualizării listei de investiții și obținerii finanțării, Consiliul Județean Dâmbovița a depus, în acest an, documentele aferente pentru obiectivul mai-sus menționat, urmând ca acesta să facă obiectul unei hotărâri de guvern pentru a primi finanțare. După publicarea în Monitorul Oficial a listei cuprinzând proiectele de investiții în turism, instituția noastră vă demara formalitățile necesare în vederea obținerii finanțării pentru obiectivele propuse.”

Se precizează în comunicatul de presă al CJ Dâmbovița.

Seviciul Salvamont Dâmbovița

Serviciul Slavamont-Salvaspeo Dâmbovița funcționează în momentul de față într-o clădire ce a fost reabilitată de mai multe ori (vezi foto articol).Conform salvamontromania.ro

„Sediul Salvamont Dâmbovița se afla langa Hotelul Pestera,iar din anul 2001 a fost construit un sediu nou langa Telecabina Pestera, utilat si dotat corespunzator. In anul 2012 s-a mai construit un sediu in zona Zanoaga unde există un salvamontist angajat.”

În prezent echipa Salvamont Dâmbovița este alcătuită din 15 membri, din care un director de serviciu, un administrator si doi salvatori montani angajați, restul de 11 sunt salvatori montani și  își desfașoară activitatea pe bază de voluntariat.
Serviciul Public Judetean Salvamont Dambovita are o arie de activitate ce se intinde pe 320 kilometri patrati.

Sursa foto articolfacebook, Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița

Articolul precedentZiua „Z” pentru Guvernul Dăncilă. Adrian Țuțuianu anunță că parlamentarii Pro România votează „la vedere”
Articolul următorPorți deschise la ISU Dâmbovița, în perioada 11-13 octombrie. Vezi care este motivul