Președintele României a promulgat legea privind câinii Salvamont. Echipajele de intrevenție montană vor fi formate obligatoriu, de acum înainte, din câine și un instructor atestat.

Imagine

Ieri (23 decembrie 2019), președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat  Legea privind câinii Salvamont, iar salvamontiştii apreciază că actul normativ respectă toate cerinţele Comitetului Internaţional de Salvare Alpină CISA-IKAR.

Imagine

Cei de la Salvamont România au transmis, pe pagina de facebook, că:

„Astăzi a fost promulgata Legea privind câinii Salvamont, act normativ ce reglementează un capitol important din salvarea montană. Actul normativ respecta întru-totul recomandările Comitetului International de Salvare Alpina CISA-IKAR, astfel echipajul de intervenție fiind format din câine de salvare și instructorul sau, obligatoriu, salvamontist atestat. De asemenea, noua legislație certifica formarea în acest domeniu în sistemul de formare profesionala al Salvamont Romania.”

Imagine

In acest moment în România exista 14 echipaje atestate pentru căutarea-salvarea în avalanșă și în teren montan, numărul acestora fiind insuficient, mai ales în condițiile în care nu există nici măcar câte un câine de căutare, măcar, pentru fiecare serviciu județean Salvamont.

Articolul precedentA rămas fără permis, cu dosar penal și o pagubă serioasă, pentru că nu a oprit la semnalul agenților. Vezi ce au găsit polițiștii în mașină
Articolul următorDublu Cod Galben în Dâmbovița. Ceață în sud, viscol și zăpadă în nord.