DN 71 (Bâldana-Târgoviște-Sinaia) este în aceste zile unul dintre subiectele cele mai sensibile pentru dâmbovițeni. Președintele CJ Dâmbovița a anunțat că va chema în ajutor pe cei de la „Arctic”, pentru a pune presiune pe Guvern și Ministerul Transporturilor, pentru a fi urgentată demararea proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71.

Aroximativ 500 de mașini, de mare tonaj, vor face ca, începând cu data de 18-19 iulie 2019, DN 71, în special pe segmentul Târgoviște-Bâldana să fie de necirculat. Motivul este simplu. Fabrica Arctic, a grupului turc ArceliK, de lângă Târgoviște (localitatea Ulmi) va fi inaugurată și va începe transportul mașinilor de spălăt rufe (ulterior și frigidere), ce se vor fabrica aici. 500 este estimat a fi numărul de mașini ce vor circula (250 dus/250 întors), în fiecare zi, pe ruta București-Târgoviște (incluzând DN 71), pentru a transporta produsele de la Arctic Ulmi. În acest fel, DN 71, o arteră de doar o bandă pe sens, va fi sufocat de traficul ce va deveni infernal. Proiectul de lărgire a drumului trenează, deși a fost aprobat, iar fondurile există.

Foto– Vizită patroni turci  la Arctic Ulmi (februarie 2019)

„Pe data de 5 februarie

s-a spus că au fost aprobate documentele pentru a posta documentaţia respectivă în SICAP, numai că, de atunci şi până acum, de 3-4 ori, această documentaţie a fost retrasă din diferite motive sau sub diferite motive. Eu consider că tergiversarea realizării acestei investiţii vitale pentru judeţul Dâmboviţa nu este de bun augur şi o să vă spun de ce? Undeva în jurul datei de 18-19 iulie are loc inaugurarea obiectivului industrial de la Ulmi. Va începe producţia efectivă a maşinilor de spălat rufe, din prima capacitate existentă la Ulmi, iar mijloacele de transport care vor trebui să facă aprovizionarea cu materii prime şi să ducă produsele finte spre destinaţia lor sau spre spaţiile de depozitare vor tranzita DN 71, ceea ce va duce la blocarea efectivă a acestei rute de transport, pentru că ştiţi cu toţii că nu avem decât două benzi, câte una pe sens”, 

A declarat Al.Oprea în urmă cu doar câteva zile. Astăzi (08.07.2019), președintele CJ Dâmbovița, a anunțat, la partid (PSD Dâmbovița), de această dată, că va pune presiune pe Guvernul Dăncilă, cu ajutorul celor de la Arctic. Asta pentru că, se pare, că Ministerul Transporturilor nu este interesat de acest proiect, spune Oprea.

(video)