Bibliotecă în aer liber și un nou parc, în Târgoviște
Bibliotecă în aer liber și un nou parc, în Târgoviște

Primăria Târgoviște a depus, luni, 12 noiembrie, în vederea finanțării din fonduri europene, un proiect care vizează realizarea unui nou parc în oraș.

Noua zonă de relaxare va avea o suprafață de 16.481 mp și va fi situată pe locația fostei UM Gara. Administrația locală târgovișteană va construi un parc public de agrement, investiție care, în afară amenajării unei suprafețe de peste 14.000 mp. ca și spațiu verde, presupune construirea în plus a unei piațete și a unei fântâni arteziene, a unui loc de joacă, a unei zone de fitness, a unei biblioteci în aer liber, dar și amenajarea aleilor pietonale și a pistelor pentru biciclete.

„Precizăm că investiția menționată reprezintă numai primul proiect important de extindere a spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, în condițiile în care, până la sfârșitul acestui an, va fi depus și proiectul care vizează construirea unui parc în imediată vecinătate a Complexului Turistic de Natație Târgoviște”, a precizat edilul Cristian Stan.

Sursa de finanțare a lucrărilor este, potrivit Primăriei Târgoviștei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.2, “Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

În zona UM Gară sunt derulate mai multe investiții, iar autoritățile locale și județene au în plan construirea unui stadion, a unui mall și a mai multor sedii de clădiri.

Articolul precedentRovana Plumb a obținut al treilea portofoliu important
Articolul următor„Marți 13”- Ziua informării preventive (și) la ISU Dâmbovița