Centura Târgoviștei, un proiect împotmolit în timp și în hățișurile administrației publice, în valoare de aproape 89 de milioane de lei, ar putea fi terminat, după 10 ani, tot din fonduri europene.

Primăria Târgoviște a anunțat că pooiectul va intra din nou la evaluare. În momentul de față proiectul a fost preluat de Consiliul Județean Dâmbovița și partenerii săi, Primăriile Târgoviște și Răzvad.

„Acum, practic proiectul s-a întors în faza inițială, la evaluare, și așteptăm să vedem care va fi soluția care va fi dată de către ADR, Ministerul Dezvoltării. Vom face toate demersurile legale pentru a asigura finanțarea din fonduri europene a proiectului, această modalitate de finanțare în parteneriat cu Consiliului Județean este singura modalitate pe care o avem la dispoziție prin Programul Operațional Regional, deci pe ceea ce înseamnă fonduri europene în momentul de față și, repet, vom face tot ceea ce putem din punct de vedere legal pentru a asigura această finanțare”, a declarat primarul Cristian Stan.

Proiectul, care a debutat în urmă cu 10 ani și a fost marcat de mai multe stagnări. Firmele câștigătoare s-au dovedit a fi incapabile să ducă la bun sfârșit această investiție.

Până acum, în cadrul proiectului, a fost reabilitat podul de la Valea Voievozilor și s-au asfaltat la două straturi Bulevardele Eroilor și Petru Cercel.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie (acolo unde va fi posibil), precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentVolei feminin: Fără istoric. „U” Cluj- CSM Târgoviște 0-3
Articolul următorUn bărbat din Runcu, abia întors din Spania, a divorțat și apoi s-a sinicis