Duminică, 27 februarie, au ajuns primi refugiați ucraineni în județul Dâmbovița.

Este vorba despre 9 copii și 3 mămici care au ajuns la Brănești, în tabăra MagiCAMP, din vama Isaccea. Sunt doi băieți de 7 și 9 ani, dar și șapte fete de 5, 11, 12, 15, 16, 17 și 19 ani. Cu toții au mare nevoie de papuci de casă, produse de igienă, absorbante, conserve, haine, apă și un geamantan mare pentru că al lor s-a rupt pe drum. Cine are posibilitatea de a-i ajuta pe acești copii pot să o facă oricând.

“În dimineața asta (nr. duminică dimineața), pentru prima oară în existența ei, MagiCAMP va răsuna de glasuri de copii, în luna februarie. Nouă copii și trei mămici sunt la această oră pe drum, de la vama Isaccea, spre Brănești. 12 suflete, nedormite de cine știe câte ore, alungate de război din casele lor, despărțite de tații/soții lor, rămași să lupte pentru țara și viitorul lor, vor ajunge în jur de 5 dimineața, în sfârșit, într-un pat cald și sigur.

Suntem așa emoționați, că n-am avut răbdare să așteptăm dimineața să împărtășim cu voi. Mai ales că, cel mai probabil, sunteți toți pe-aici-cine are somn în vremurile astea?”, a transmis Asociația Magic.

Asociația Magic întinde o mână de ajutor oamenilor din Ucraina. 0724.003.696 este numărul de telefon la care puteți apela, dacă știți de familii de refugiați ucraineni care au nevoie de cazare.

Organizația poate ajuta familiile cu copii, cu găzduire (pat cald și curat, mâncare, produse de igienă personală):

-în MagicHOME Chișinău – 10 locuri

-în MagicHOME Iași – 8 locuri

-în MagicHOME București – 12 locuri

-în MagicHOME Viena, Austria (dacă drumurile vă poartă într-acolo) – 6 locuri

-în MagiCAMP Brănești (la 1,5h de București) – 40 de locuri.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentUcraina intră în Uniunea Europeană – Mesajul șefei Comisiei Europene îl va enerva pe Putin: „Ucraina este una dintre noi și o dorim în UE”
Articolul următorAna Maria Păcuraru: Ce se află, de fapt, în spatele oligarhilor ruși. ARMELE ASCUNSE ale lui Putin