În condiţiile unor temperaturi crescute, chiar şi activităţile obişnuite pot genera disconfort, obligând organismul la un efort suplimentar de adaptare, care atunci când este depăşit, antrenează fenomene precum sincopa, deshidratarea, crampe calorice, edem de căldură şi
chiar şoc caloric.

Meteorologii au anunțat trei zile de foc, așa că medicii au transmis câteva recomandări. Prima și cea mai importantă este evitarea expunerii la soare şi folosirea de mijloace de protecţie solară (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale în culori deschise).

De asemenea, sunt foarte importante consumul de lichide și o alimentaţie săracă în grăsimi, evitarea eforturilor fizice susţinute în perioada zilei în care temperatura  atinge valori maxime, precum și activităţile din agricultură, şantiere, hale industriale  care nu au posibilitatea asigurării unor condiţii de microclimat corespunzator.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, vor evita deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.
Articolul precedentCe l-a împins pe bărbatul din Malu cu Flori să își ia viața: „cred că intenționat a așteptat să plec de acasă.”
Articolul următorCine controlează Electroaparataj Târgoviște, societatea listată la Bursă ai cărei acționari anunță dizolvarea sa