Acțiune amplă, în România, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în importul de droguri de mare risc pe teritoriul României, în vederea comercializării ulterioare a acestora.

La perchezițiile derulate acum două zile au luat parte polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism  – Structura Centrală, care au descoperit un laborator de extragere secundară a cocainei, primul de acest fel găsit pe teritoriul țării noastre.

Potrivit procurorilor, grupul infracțional s-ar fi constituit recent, dar într-o lună de activitate ar fi reușit să extragă niște cantități importante de cocaine, folosind “laboratorul” amenajat într-o cabană închiriată din județul Bihor.

”La începutul lunii iunie 2022, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat format din 3 persoane (doi cetățeni români și un cetățean israelian), la care ulterior ar fi aderat alți doi bărbați (cetățeni columbieni), care au sprijinit activitatea grupului, în scopul importului de droguri de mare risc, realizării operațiunilor chimice de extracție, purificare a drogurilor și distribuirii/traficării ulterioare a acestora pe teritoriul României. 

Acest grup și-ar fi derulat activitatea infracțională fără întrerupere, din momentul constituirii lui și până la data de 10 iulie 2022.

Astfel, la data de 1 iulie 2022, cetățenii columbieni, însoțiți de cetățenii români, ar fi introdus, pe teritoriul României, aproximativ 6 kilograme de cocaină.

Cocaina ar fi fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene, pe cale aeriană, de către cetăţenii columbieni.

Aceștia ar fi avut, pe lângă rolul de cărăuși ai drogurilor și pe acela de chimiști specializați în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

În perioada 30 iunie  – 6 iulie 2022, membrii grupului infracțional organizat ar fi efectuat demersuri, în vederea procurării mijloacelor necesare efectuării operațiunilor de extracție a drogurilor, respectiv achiziționarea substanțelor chimice necesare și a vaselor de reacție.

 

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentInflația a explodat în iunie și a ajuns la 15,1% – Date îngrijorătoare publicate de Institutul Național de Statistică
Articolul următorBilanț coronavirus 12 iulie: 4.044 cazuri noi de persoane infectate cu COVID