Dacă luni profesorii sunt în grevă generală, Nicolae Ciucă are demisia înscrisă în destin. Nu e un gest formal, impus de un angajament mai vechi. Vine ca o decizie logică a incapacității de gestionare a treburilor publice. Să stea în grevă generală, să se isterizeze părinții, cadrele didactice, iar premierul să aștepte Înălțarea și Ziua Eroului Necunoscut ne aruncă într-o tragicomedie devastatoare pentru bruma de credibilitate a clasei politice.  Ce ar putea scanda protestatarii? Demisia Premierul 1?Demisia premierul 2?

PNL a reacționat impulsiv, necontrolat, și-a afișat frustrarea și iritarea. Iar premierul a reacționat de-a dreptul infantil: l-a arătat cu degetul pe Marius Budăi, subordonatul său. Un lider poartă responsabilitatea echipei și dacă nu și-o asumă își neagă calitatea de lider.Din reacția liberală rămâne doar ADHD ul politic de care suferă Rareș Bogdan, o precipitarea mediatică lipsită de consecințe politice de fiecare dată.

Singura șansă pentru liberali de a scăpa de ridicol e reușita negocierii și renunțarea la greva generală. Vor avea puterea de a pune umărul la un asemenea succes care nu are cum să se contabilizează altfel decât în contul liderului social democrat, Marcel Ciolacu?

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentO tânără care născuse de câteva zile, găsită în Bucegi, la un pas de hipotermie
Articolul următorTradiţii şi obiceiuri de ziua sfinţilor Constantin şi Elena. Ce nu trebuie să faci astăzi, 21 mai – Aduce ghinion