Controalele ANAF vor fi din ce în ce mai înăsprite, anunță reprezentanții instituției. Până în 2025 numărul controalelor va crește cu 10%, iar aici vor intra toate categoriile de contribuabili care intră în analiza de risc, inclusiv profesorii.

Astfel, ANAF şi-a propus să colecteze mai mulţi bani la bugetul de stat în zilele următoare, iar printre modalităţi este verificare contribuabililor şi mărirea gradului de conformare fiscală.

„Vom derula în acest an proiecte pilot în diverse judeţe ale ţării care vizează veniturile din cedarea folosinţei bunurilor, veniturile din meditaţii precum şi cele din activităţi de înfrumuseţare.

Pentru persoanele juridice sunt două proiecte de conformare fiscală, unul în domeniul preţurilor de transfer, iar cel de-al doilea vizează marii contribuabili”, a precizat reprezentanta ANAF.

În categoria celor vizați în special de ANAF intră profesorii care dau meditaţii acasă, cei care îşi închiriază diverse bunuri, dar şi stilişti care se ocupă de machiaj sau coafură. Potrivit celor transmise de la ANAF, în momentul în care aceştia vor primi notificările de la ANAF, vor trebui să le dea curs şi să-şi îndeplinească obligaţiile declarative şi de plată.

Articolul precedentMiron Mitrea: „Până acum a fost liniște în coaliție. Ciucă era partenerul PSD. Acum, că e președintele PNL, devine adversarul lui Ciolacu”
Articolul următor„Îngeri” în uniformă de Poliție: 3 oameni au primit o nouă șansă la viață. UMPMV salută curajul salvatorilor