Peste 600 de elevi din şapte judeţe ale ţării vor urma semestrul acesta programele-pilot dezvoltate de către Aspire Teachers (modul pedagogic pentru dezvoltarea cadrelor didactice).
Programele vor fi predate la clasă de către 23 de cadre didactice, jumătate fiind din mediul rural. Cele două opţionale sunt bazate pe învăţare experienţială şi au fost concepute de profesori şi specialişti în educaţie din România şi SUA pe tot parcursul anului, arată adevărul.ro
În următoarele luni, programele vor fi predate la clasă de profesori-diriginţi şi consilieri, respectiv învăţători din şapte judeţe din ţară, jumătate fiind din mediul rural.
Dascălii au participat la trainingul de pregătire organizat de profesori din comunitatea Aspire Teachers în Cândeşti-Vale, Dâmboviţa pentru învăţători (22 septembrie) şi Buhuşi, Bacău pentru cei de gimnaziu (28 septembrie).
Programele adresate elevilor cuprind câte 13-15 lecţii şi reprezintă o premieră pentru curricula din ţară: ambele au fost proiectate în urma unui atelier care a reunit profesori şi specialişti în educaţie din România şi Statele Unite şi vor fi evaluate cu ajutorul testelor validate de psihologi. Cele două opţionale sunt bazate pe metoda învăţării experienţiale, care pune elevul în centrul procesului educaţional.
Articolul precedentConsiliul Concurenţei a autorizat vinderea unei fabrici importante din Târgoviște
Articolul următorO ceartă pe un pachet de cafea se putea termina extrem de prost. O femeie s-a otrăvit