Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, a anunțat recent că ultimul proiect finanțat prin POR 2014-2020 urmează să fie implementat.

Este vorba despre reducerea emisiilor de carbon. Măsurile care vor fi luate în acest sens constau în achiziționarea unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare. Totodată, sunt propuse și măsuri de modernizare a infrastructurii.

“<<Reducerea emisiilor de carbon în Orașul Pucioasa și în zonele funcționale ale acestuia>>” este ultimul proiect ce își aștepta primirea finananțării prin POR 2014 – 2020.

Un proiect curajos, care va marca definitiv locul orașului nostru pe harta nordului județului.

În cadrul proiectului se va înființa o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitară, împreună cu UAT-urile limitrofe Orașului Pucioasa, care să gestioneze transportul public între aceste localități.

Măsurile ce urmează a fi luate pentru reducerea emisiilor de carbon sunt <<prietenoase>> mediului înconjurător: achiziționarea unor autobuze electrice și a unor stații de încărcare.

Complementar sunt propuse și măsuri de modernizare a infrastructurii cum ar fi: reabilitarea drumurilor județene din intravilanul Orașului Pucioasa (DJ710, DJ710A și DJ712), construirea unei autogări (în zona fostului Obor), sistem modern de ticketing și amenajarea promenadei din zona Pieței Centrale.

Este un proiect complex, a cărui implementare nu va fi deloc ușoară. Însă cred că și satisfacția noastră, a tuturor, va fi pe măsură!”, a spus primarul Constantin Ana.

Sursa: Realitatea de Dambovita