Consiliul Național al Elevilor a îndemnat toți elevii din ciclul preuniversitar să poarte banderole negre, în semn de protest, în prima zi de școală. Inițiativa este justificată de decizia ministerului de a repartiza elevii ce au obținut note sub 5, la Evaluarea Națională, direct în școlile profesionale.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Elevii au fost îndemnați să poarte o baderolă neagră pe braț, la festivitățile de deschidere ale noului an școlar (2019-2020) în semn de protest față de decizia Ministerului Educației. Iată comunicatul celor de la Consiliul Național al elevilor:

Sursa fotofacebook,Consiliul Național al Elevilor

„Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii.

Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar.

Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!”

Articolul precedentInfracționalitate în scădere în mediul școlar. Sfaturi utile pentru elevi, la debut de an școlar
Articolul următorȘi la feminin tot pe ultimul loc. CSȘ Târgoviște-trei înfrângeri, în trei meciuri,în liga I