Un protest spontan a avut loc în această dimineață în incinta fabricii de elctrocasnice Arctic din Găești. Câteva sute de angajați ai fabricii au refuzat să intre la lucru, până când nu renegociază sistemul de salarizare, cu conducerea unității. Protestul s-a încheiat după ce au primit asigurări că doleanțele lor vor fi rezolvate.

Protestul izbucnit spontan, în incinta fabricii Arctic din Găești, membră a grupului turcesc Arçelik, a strâns laolaltă câteva sute de persoane. În 2018 fabrica avea aproximativ 3600 de angajați. Protestul din această dimineață, spun angajații Arctic, a izbucnit pentru că angajații vor să negocieze  salariile, pentru că nu li se recunoaște vechimea în muncă. Salariații vor să li se recunoasca vechimea în cadrul societății, pentru că, cel puțin asta spun protestatarii, nu există diferențe între salariații vechi și cei proaspăt angajați.

(video– sursa facebook – Liviu Lazăr, Cronica de Găești)

GREVA LA ARCTIC ! CUTITUL A AJUNS LA OS

Publicată de Liviu Lazar pe Joi, 7 martie 2019

Protestul a fost repede stins, conducerea unității promițând că salariile vor fi renegociate iar doleanțele protestatarilor rezolvate până în data de 28 martie.

Arctic este lider de piață în Romania si cel mai mare producător de electrocasnice din Europa Continentală. Fabrica este deținută de grupul turcesc Arçelik. În afara fabricii din Găești Dâmbovița, în anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcție pentru o nouă fabrica de mașini de spălat rufe, care va fi amplasata in localitatea Ulmi, județul Dambovița. Noua unitate urmează a fi dată în folosință în 2019, iar aici urmează ca în total (cu tot cu celelalte firme ce au deschis capacități de producție pe platforma industrială creată de Arctic) să fie angajați aproximativ 5000 de oameni.

Sursa foto, video articolfacebook Liviu Lazăr

Articolul precedentFOTO| Descindere în forță la contrabandiștii de țigări, din Găești. Captură impresionantă
Articolul următorVideo| Măsuri excepționale, înainte de Chindia-Petrolul, în liga a II-a de fotbal.