Curtea Constituţională a decis că Ludovic Orban nu poate fi desemnat a doua oară ca prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. CCR a ajuns la concluzia luni că există un conflict constituțional între Președinție și Parlament. Atât premierul Ludovic Orban cât și președintele Klaus Iohannis au reacționat imediat.

CCR a decis că Orban nu poate fi desemnat încă o dată în funcția de prim-ministru de președintele Klaus Iohannis. Astfel că votul de învestitură a Guvernului Orban II este incert.

Votul de învestitură a Guvernului în Parlament condus de președintele liberalilor putea avea loc  numai dacă se primește undă verde de la CCR. (conform realitatea.net)

Premierul interimar Ludovic Orban a declarata că:

”Nu există nici o prevedere constituțională care să îl împiedice pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu.

CCR a tratat de pe poziții partizane sesizările, dând satisfacție PSD, fie grupurilor parlamentare, fie președinților celor două Camere. Constat un partizanat evident în favoarea PSD manifestat sistemic.

Nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie.”

Președintele Klaus Iohannis intervine în scandalul provocat de învestirea noului Guvern Orban II. Șeful statului va susține o declarație de presă la ora 18.00, la Palatul Cotroceni. Declarațiile șefului statului vor putea fi urmărite LIVE pe realitatea.net.

Articolul precedentDosare penale în serie, pentru șoferii dâmbovițeni, în ultimele zile
Articolul următorCoronavirus! Îngrijorare extremă. 7 decese în Italia. Măsuri extreme și în România