În urmă cu doar câteva zile o scrisoare de protest adresată președintelui PSD, Viorica Dăncilă, de către social democrații dâmbovițeni, a făcut vâlvă la nivel național. În scrisoarea acuzatoare se cerea îndepărtarea de la conducerea PSD Dâmbovița atât a Rovanei Plumb cât și a fiului acesteia Andrei Plumb. PSD Dâmbovița a transmis, printr-un comunicat de presă, că semnatarii scrisorii au fost induși în eroare și că acum contestă cele scrise în depeșă.

Foto: Viorica Dăncilă și Rovana Plumb (Târgoviște 11 august 2019)

În data de 11 august, la Târgoviște, mai mulți membri ai PSD Dâmbovița, i-au înmânat președintelui PSD, Viorica Dăncilă, o scrisoare de protest la dresa Rovanei Plumb și a fiului acesteia, Andrei Plumb. Scrisoarea a ajuns și în presa centrală și, conform surselor, a fost semnată de 49 de membri importanți ai PSD Dâmbovița, în special primari (amănunte aici www.realitateadedambovita.net)

Printr-un comunicat de presă PSD Dâmbovița anunță acum (13 august 2019) că semnatarii scrisorii au fost induși în eroare și nu susțin cele afirmate în scrisoare:

COMUNICAT DE PRESĂ

„Comitetul Executiv al PSD Dâmbovița a aprobat, marți, 13 august, organizarea unei Conferințe Județene de Alegeri a PSD Dâmbovița, pentru data de 6 septembrie, în urma unei propuneri făcute în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD de către președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb.

Tot în cadrul CEx al PSD Dâmbovița nici unul dintre cei 83 de membri prezenți nu și-a asumat conținutul scrisorii apărute în presă și înaintată conducerii centrale a partidului de către doi colegi.

În cadrul CEx mai mulți semnatari ai scrisorii au afirmat public că au fost induși în eroare cu privire la conținutul acestui document, pe care nu l-au văzut la momentul semnării și despre care li s-a spus că este o solicitare pentru organizarea de alegeri înainte de data intrării în campania electorală pentru alegerile prezindențiale.”

Organizaţia Judeţeană a PSD Dâmbovița

Foto: CEx PSD (12 august 2019), sursa-www.realitatea.net

Conform surselor, la CEx-ul Național al PSD (12 august 2019) s-a luat hotărârea organizării de alegeri în filiala dîmbovițeană a PSD (în data de 6 septembrie 2019) ca urmare a celor relatate în scrisoarea înmânată Vioricăi Dăncilă, la Târgoviște.