Polițiștii vin cu o serie de recomandări pentru românii care participă la Slujba de Înviere. Aceștia sunt sfătuiți să adopte un comportament responsabil și să fie politicoși.

Comunicat integral al IPJ Dâmbovița

„Nu vă înghesuiți când vă închinați la sfintele icoane, când cumpărați candele ori lumânări sau atunci când ascultați slujba.

Dacă sunteţi îmboldit, nu ripostați agresiv! Însă, verificați, imediat locul unde țineți banii sau telefonul mobil. Nu uitați că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.

În situația în care observați persoane aflate în stare de ebrietate, nu intrați în discuții cu ele. De asemenea, nu consumați băuturi alcoolice, mai ales pe stradă!

Nu încurajați actele de cerșetorie, oferindu-le bani sau diverse bunuri celor care apelează la mila dumneavoastră.

Dacă vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

Evitați, pe cât posibil, să circulați cu autoturismul în zona de desfășurare a manifestărilor religioase. Dacă, totuși, treceți cu mașina pe lângă grupurile de credincioşi, reduceți viteza şi sporiți-vă atenția. Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

Parcați autoturismul încât să nu blocați calea de acces atât pentru cetăţeni, cât şi pentru autospecialele de intervenţie ale poliţiştilor ori ale altor instituţii, în caz de nevoie!

În Noaptea de Înviere, colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița va fi la datorie! În caz de nevoie, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la 112, apel gratuit”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviț

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentZeci de apeluri la 112 în Vinerea Mare
Articolul următorDâmbovița. Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiști