Guvernul a adoptat prelungirea măsurii reducerii prețului la benzină și motorină, cu o zi înainte de expirarea perioadei inițiale în care aceasta era aplicată.

Ministerul Energiei a anunțat că a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă care prelungeşte măsura reducerii preţurilor la benzină şi motorină până la 31 decembrie 2022.

„Operatorii economici care comercializează benzină şi motorină către clienţii finali – persoane fizice şi juridice, precum şi către operatorii economici autorizaţi care achiziţionează carburanţii din depozite şi/sau staţii de distribuţie pentru consumul propriu sau pentru revânzare, şi care acordă o reducere de preţ de 0,5 lei/ litru, inclusiv TVA, la preţul de vânzare, beneficiază de la bugetul de stat de o compensare de 0.25 lei/litru, inclusiv TVA, aferentă reducerii acordate. Pentru fracţiuni dintr-un litru reducerea de preţ şi respectiv compensarea se vor acorda proporţional. Pe perioada de aplicare operatorii economici care comercializează benzină şi motorină prin intermediul staţiilor de distribuţie carburanţi vor afişa pe totem preţul care include această reducere de preţ, iar în sistemul de gestiune şi la pompă va fi înscris preţul de vânzare fără reducerea comercială”, a informat Ministerul Energiei.

Discuțiile inițiale s-au referit la prelungirea acordării reducerii doar pentru motorină, pe fondul scăderii semnificative a prețului le benzină, dar hotărârea finală vizează, până la urmă, ambele tipuri de carburanți.

Articolul precedentSebastian Burduja va prelua interimar Ministerul Educaţiei
Articolul următorRestricții de circulaţie în Prahova și Dâmbovița, pentru Road Grand Tour