Consiliul Județean Dâmbovița informează că, din pricina lucrărilor ce se efectuează pe drumurile județene, au fost impuse restricții de circulație pe anumite sectoare, după cum urmează:
  1. Circulația publică pe sectorul DJ 714 Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, cuprins între cabana Bolboci – contur lac Bolboci, malul drept – Cheile Tătarului, km 24+366 – 29+900, este închisă în perioada executării de lucrări de modernizare. Varianta ocolitoare este DC 148, Zănoaga (intersecție cu DJ 714) – lacul Bolboci, malul stâng – Padina (intersecție cu DJ 714, punctul Cheile Coteanu).
  2. Circulația vehiculelor cu greutatea mai mare de 2,5 t pe osie, pe podul situat pe DJ 714, Glod (DN 71) – Sanatoriul Moroeni – Peștera, la km 32+106, platoul Padina, punctul Diana (Casa Justin), este restricționată.
  3. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 7,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.
  4. Este restricționat temporar accesul vehiculelor cu masa maximă admisă de 3,5 t pe sectorul DJ 710, la km 17+650, situat în satul Costișata, comuna Bezdead, în vederea executării lucrărilor de refacere și consolidare a părții carosabile.
  5. Circulaţia publică pe podul pe DJ 702A, peste râul Argeş, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.
  6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:

DJ 503, sectorul Fierbinți – limită județ Argeș                    

DJ 611, sectorul Glogoveanu – Fierbinți (sector pietruit)

DJ 710 Pucioasa – Bezdead (sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Costișata)

DJ 720A sectorul Gheboaia – Finta

DJ 712A Fieni – Bădeni – Runcu

DJ 716 Priboiu – Glodeni

DJ 711A, sectorul podul peste Argeș – autostrada A1

CJD recomandă să se circule cu viteză redusă și cu atenţie, mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”, viteza trebuind adaptată la starea părţii carosabile.

Se recomandă ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde atenție sporită în zonele cu drum îngustat, în zonele cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Participanții la trafic sunt rugți să se informeze în prealabil în legătură cu condițiile meteorologice din zonă, mai ales în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se atrage atenția asupra obligației de a respecta, cu strictețe, semnificația indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și  reglementare.

Detalii suplimentare privind situaţia sectoarelor amintite puteți obține de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, telefon +40 245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.          

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentMaşină din România, implicată într-un accident în Bulgaria, pe E85
Articolul următorAlertă în Capitală! Un bărbat pe trotinetă a înțepat cu un cuțit în piept două femei care mergeau pe stradă. Una dintre victime este Margherita de la Clejani