Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român ROCRIS a suferit o avarie. Este vorba de o problemă de ordin tehnic, după cum informează IPJ Dâmbovița. Cazierul judiciar va fi eliberat în termenul maxim, de trei zile, se precizează în comunicarea oficială.

Update (13.11.2018)

Sistemul ROCRIS a redevenit funcțional, pe parcursul zilei. Conform unui comunicat de presă al IPJ Dâmbovița:

„A fost remediată problema care a condus ieri la nefuncționarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS.În consecință, începând de astăzi, cetățenii pot obține certificatele de cazier judiciar fără întârzieri.De asemenea, tot astăzi, persoanele care au depus ieri cerere pentru eliberarea cazierului judiciar și nu au mențiuni care să fie înscrise în acestea, se pot prezenta la ghișee, în vederea eliberării documentului.”

Știre inițială (12.11.2018)

Conform unui comunicat de presă al IPJ Dâmbovița :

„Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița este abilitat să comunice următoarele:

 Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS a suferit o avarie de natură tehnică, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar este îngreunată.

În acest moment colegii de la structura de comunicații și informatică lucrează pentru remedierea situației apărute, în cel mai scurt timp.

Structurile de cazier judiciar vor putea primi în continuare cereri de la cetățeni, urmând ca documentele să fie emise ulterior, în termenul legal de 3 zile.

Imediat cum vor apărea informații noi, le vom aduce la cunoștința opiniei publice.

Vă mulțumim pentru înțelegere!”

Sitemul ROCRIS a mai fost indisponibil și în data de 1 Octombrie 2018,când, în urma unei fluctuații de tensiune, au fost afectate serverele. Avaria a fost remediată, atunci, în câteva ore.

Articolul precedentApel fals la „112”. Autorul a fost identificat și amendat, dar a pus pe drumuri forțe importante de intervenție
Articolul următorCJ Dâmbovița a câștigat o vizită de studiu la Bruxelles