După zilele caniculare, în care ne-am topit la 36-38 de grade Celsius, un val de aer rece pătrunde în România. Temperaturile vor scădea şi cu 12 grade. Va ploua aproape peste tot, iar la munte minimele se vor situat în jurul valorii de 8 grade.
Pe 14 şi 15 august, media maximelor se va situa în jurul a 36 de grade, apoi se va răci semnificativ. Va urma o nouă încălzire treptată, ajungând la maxime de 34 de grade în jurul datei de 20 august, apoi va urma o nouă răcorire a vremii.
Mimime de 16 grade în Muntenia
În Muntenia, în primele zile ale intervalului vremea va fi caniculară, media maximelor situându-se în jurul a 36 de grade, apoi se va răci semnificativ, urmând ca, în data de 16 august, în medie să se înregistreze temperaturi maxime în jurul a 28 de grade.
Ulterior, vremea se va încălzi treptat de la o zi la alta până spre o medie în jurul a 34 de grade în data de 20 august, apoi o nouă răcorire a vremii va face ca, la sfârşitul intervalului (în data de 25 august) media regională a temperaturilor maxime să nu mai depăşească 28…29 de grade.
Temperaturile minime vor scădea de la valori medii de 19…20 de grade la începutul intervalului, spre medii în jurul a 16 grade în data de 18 august, apoi vor creşte uşor spre 18 grade în data 21 august, pentru ca ulterior să scadă spre 16 grade până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în noaptea de miercuri spre joi (14/ 15 august) şi în datele de 15 şi 16 august.
Minime de 8 grade la munte
Şi la munte, temperaturile maxime vor scădea, de la valori medii în jurul a 26 de grade la începutul intervalului, spre 16 grade în data de 16 august, apoi vor creşte uşor până spre 21 de grade în data de 20 august, pentru ca ulterior o nouă răcorire a vremii să conducă la înregistrarea unor maxime în jurul a 21 de grade pe tot parcursul intervaului 21 -25 august.
În ceea ce priveşte parcursul minimelor, acestea vor scădea de la medii de 15…16 grade în primele zile ale intervalului, spre 8 grade în data de 18 august, apoi vor creşte uşor  spre medii în jurul a 12 grade în data de 20 august. Ulterior, vremea se va răcori din nou, urmând ca, în medie, până la sfârşitul intervalului să nu se mai depăşească 8…9 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 14 – 17 august, apoi după data de 20 august.
Articolul precedentCompania de Apă a întrerupt furnizarea în orașul Pucioasa, din cauza unei avarii
Articolul următorMobilizare generală a polițiștilor dâmbovițeni, pentru minivacanța de 15-18 august