Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a făcut astăzi (9 septembrie 2019) anunțul oficial privind desemnarea următorilor comisari europeni. Din România, a fost nominalizată Rovana Plumb, europarlamentar și președinte al PSD Dâmbovița.

Deși au existat mai multe informații, ce spuneau că propunerea inițială a guvernului României pentru postul de comisar european (n.m. Rovana Plumb) nu va fi acceptată de președintele CE, Ursula von der Leyen (amănunte aici www.realitateadedambovita.net) până la urmă, în anunțul oficial nominalizată, din partea României, a fost tot șefa PSD Dâmbovița.

Foto- Ursula von der Leyen

Rovana Plumb a candidat la alegerile europarlamentare (luna mai 2019) pe lista PSD , fiind chiar cap de listă. Aceasta este, tot din 2019, aleasă președinte al PSD Dâmbovița. Organizația dâmbovițeană a PSD având programate alte alegeri, pentru conducerea filialei ,în data de 20 septembrie. Există voci, în rândul social-democraților dâmbovițeni, ce spun că, în cazul în care Rovana Plumb va dobândi postul de comisar european, aceasta ar urma să nu mai candideze la alegerile din PSD Dâmbovița.

Foto– alegeri PSD Dâmbovița (martie 2019)

Deocamdată nu este cunoscut portofoliul care va fi atribuit României, în ceea ce privește mandatul de comisar european. Negocierile s-ar fi purtat pentru cel din domeniul Transporturilor. Anunțul urmează a fi făcut în data de 10 septembrie.