Președinta în funcție a PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, în același timp propunerea pentru postul de comisar european la Transporturi, va fi audiată de Comisia juridică, din Parlamentul European. Rovana Plumb va trebui să aducă lămuri privind propria declarație de avere și un împrumut nemenționat anterior.

Comisia juridică din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb (foto) date suplimentare cu privire la diferenţele care apar între declaraţia de avere pe care fostul ministru a depus-o în România şi declaraţiile de avere depuse la Bruxelles. De asemenea, comisia îi cere Rovanei Plumb să traducă în engleză declaraţia depusă în România şi să ofere detalii suplimentare despre un împrumut al acesteia pe care nu l-a menţionat anterior. coform  G4Media.

Josep Borrell , Vera Jurova ,  Johannes Hahn,  Janusz Wojciechowski,Elisa Ferreira,  Stella Kyriakides, Didier Reynders  , Sylvie Goulard, Virginijus Sinkevicius,  sunt ceilalți candidați la postul de comisar european, ce vor trebui să de lămuri în fața Comisiei Juridice din PE.

Audierile vor începe în 30 septembrie şi vor dura până în 8 octombrie. Rovana Plumb este programată la audieri în data de 2 octombrie (vezi foto). În 15 octombrie, Conferinţa preşedinţilor de comisie va analiza rezultatul audierilor şi va înainta concluziile Conferinţei preşedinţilor, care va face evaluarea finală în 17 octombrie.Votul în plen este programat în 23 octombrie.

În Dâmbovița, alegerile din PSD, ce ar fi trebuit să aibă loc în data de 20 septembrie 2019, alegeri la care ar fi trebuit să participe pentru obținerea unui nou mandat de președinte și Rovana Plumb, au fost amânate. Motivația oficială a amânării este decizia conducerii centrale a partidului, ce a dorit amânarea pentru ca eventuala concurență internă din partid să nu afecteze buna desfășurare a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale și, în consecință, următoarea dată a alegerilor, din PSD Dâmbovița, a fost programată după alegerile prezidențiale.

Articolul precedentTurneu internațional de volei la Târgoviște
Articolul următorPastramă, bulz și must, la “Răvăşitul Oilor”, Runcu, Dâmbovița