Rusia și-a închis spațiul aerian pentru avioanele românești, ca măsură de reciprocitate față de „o decizie neprietenoasă a autorităților române”. Anunțul a fost făcut sâmbătă de agenția federală rusă de aviație Rosaviatsiya.

Anunțul Mosovei a venit la câteva ore după ce Autoritatea Aeronautică Civilă Română a anunțat că a închis, începând de sâmbătă, de la ora 15:00, spaţiul aerian al României pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă.

România s-a alăturat, astfel, altor țări europene precum Marea Britanie, Bulgaria, Polonia şi Cehia, care au decis deja să blocheze spațiul aerian pentru aeronavele rusești, ca sancțiune față de intervenția militară brutală din Ucraina.

Articolul precedentKievul se pregătește de atacuri serioase din partea trupelor rusești: RESTRICȚII de circulație! Primar: Toți civilii de pe stradă, SABOTORI
Articolul următorEchipa Autovortex la concursul de robotică de la Sankt Petersburg: Ne-au pus să dăm jos steagul României de pe stand și de pe robot