Guvernul a făcut o nouă alocare suplimentară, din fondul de rezervă, către primării. Este a doua alocare, după cea din 20 decembrie. În ședința de Guvern din data de 23 decembrie a fost aprobată suma de 112 milioane de lei pentru funcționarea primăriilor din alte 284 de localități. În Dâmbovița alte cinci primării, ce nu au fost prinse la alocarea din 20 decembrie, au primit un total de aproximativ 5 milioane de lei.

Imagine

Foto– Ședință Guvern, 20 decembrie 2019

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 23 decembrie, alocarea sumei de 112.697 mii lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din alte 284 de LOCALITĂȚI din 29 de județe.

„Este esențial să nu existe blocaje în unităţile administrativ-teritoriale care ar fi trebuit să beneficieze de sume defalcate din TVA la ultima rectificare a Guvernului din luna august. De aceea am considerat că trebuie să venim în sprijinul acestora și să alocăm bani din fondul de rezervă pentru ca primăriile să-și poată încheia anul fără probleme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Imagine

Foto– Alocare județul Dâmbovița (Guvern, 23 decembrie 2019)

Decizia alocării sumei de peste 112 milioane de lei vine după ce Guvernul a mai aprobat, în şedinţa din 20 decembrie, alocarea a 477,36 de milioane de lei pentru asigurarea cheltuielilor urgente necesare funcţionării primăriilor din 1.689 de localități.

Pentru județul Dâmbovița a fost alocată suma de 5,005 milioane de lei, pentru 5 localități (Butimanu, Dărmănești, Finta, Glodeni, Pietrari). Este demn de remarcat că la rectificarea din 20 decembrie, 50 de localități din Dâmbovița, primiseră aproximativ aceiași sumă, adică 5,159 milioane de lei. La alocarea suplimentară din data de 23 decembrie ce mai mare parte a sumei alocate pentru Dâmbovița a mers către comuna Pietrari, respectiv 4,3 milioane de lei.