Salvamontiștii îi avertizează pe turiștii care se aventurează pe traseele montane că, oricât de sigure li s-ar părea aplicațiile de orientare de tipul Waze sau Google Maps, utilizate în mod curent, folosirea lor în astfel de zone le poate crea probleme.

De-a lungul vremii au existat cazuri în care turiștii au ales să urmeze trasee indicate de aplicații on-line sau de GPS și s-au rătăcit sau au rămas blocați în zone greu

“SALVAMONT România vă sfătuiește să fiți atenți când folosiți GPS-ul, deoarece sistemul vă poate ajuta să ajungeți în siguranță acasă, dar la fel de ușor vă poate induce în eroare din cauza interpretării datelor!

Citiți indicatoarele și urmați marcajele de pe stâlpii de orientare. Nu folosiți platforme precum Google Maps, Waze, Apple Maps etc. pentru a vă orienta pe cărările turistice din munți!

Vă recomandăm să folosiți softuri de orientate dedicate pentru trasee turistice, precum aplicația «Munții Noștri».

Nu folosiți niciodată sisteme GPS dedicate autovehiculelor în afara drumurilor asfaltate” este avertismentul lansat de Salvamont România.

Articolul precedentDâmboviţa. Reprezentanţii unei societăţi, prinşi în timp ce extrăgeau ilegal agregate minerale din albia râului Argeș
Articolul următorAutorităţile locale primesc două miliarde de lei la retificarea bugetară