În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, Asociația Salvamont Dâmbovița, a pus la dispoziția elevilor de la Colegiul Național Carabella, activități cu caracter montan, care s-au desfășurat în zona Munților Bucegi.

Programul a început joi dimineață în zona peretelui Vararia Mică, aproape de zona Padina, unde micii școlari, însoțiți de doamna profesoară Daniela Ivașcu, au deprins tainele cățărării.

Alături de prezentarea echipamentului necesar în escalada și tehnici de abordare a traseelor alpine, s-au parcurs trasee de dificultate medie ce au împins la maxim adrenalină micilor aventurieri. Activitatea s-a încheiat la Centrul Național Salvamont unde tinerii au văzut și baza de pregătire a salvatorilor montani.

„Ziua de vineri, am rezervat-o drumeției ușoare spre Canionul Horoabe cu întoarcere prin Turnul Seciului, unde elevii au admirat verticalele acestei zone alpine cu vechi tradiții în alpinismul românesc. Din programul amiezii, nu a lipsit nici obișnuită ecologizare făcută în zona Padina, după ravagiile zilnice ale marelui urs, la tomberoanele de gunoi”, a precizat Geo Badea, salvamontist.

 

Articolul precedentLucrările efectuate de CJ Dâmbovița în această săptămână
Articolul următorCampion la case sparte, cu atracție la obiecte de valoare