În perioada 26 aprilie-2 mai, 214 polițiști vor fi prezenți, zilnic, în stradă și vor acționa cu 103 autospeciale, astfel încât cetățenii care participă la manifestările prilejuite de Sărbătorile Pascale să se afle în siguranță.

Din totalul efectivelor angrenate în activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice, 161 sunt de la ordine publică, 9 de la investigații criminale și 35 de la rutieră.

„Zilnic, vor fi constituite, în medie, 98 de patrule auto. Polițiștii vor acționa îndeosebi în proximitatea lăcașurilor de cult sau în zonele unde se desfășoară activități publice. Pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului, polițiștii rutieri vor fi pe prinicipalele drumuri naționale și județene și vor acționa cu autospecialele dotate cu aparate radar. Printre prioritățile polițiștilor se numără prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente ce ar putea afecta liniştea comunității, dar şi intervenția rapidă, la nevoie sau când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

Polițiștii le recomandă cetățenilor să apeleze cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori să sune la 112 în caz de nevoie sau dacă au cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale.

„De asemenea, le recomandăm să adopte un comportament responsabil și să respecte regulile de circulație, indiferent de calitatea pe care o au în timpul deplasărilor pe drumurile publice”, mai spun oamenii legii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentFOTO-Video| „Calea Luminii”- eveniment unic în România, a împlinit 20 de ani
Articolul următorSfaturi de la jandarmii montani pentru turiştii care vor face drumeții de Paște și 1 Mai