Șase firme și asocieri sunt interesate de obținerea contractului de peste 300 de milioane de lei pentru proiectarea și construirea unui nou stadion, la Târgoviște.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat săptămâna trecută, iar conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a anunțat că au fost primite șase oferte. Valoarea proiectului se ridică la 310.000.000 de lei, inclusiv TVA, contribuția instituției, de la bugetul județului, fiind de 25.000.000 de lei.

În acest moment, procedura a intrat în faza de evaluare tehnică a ofertelor.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui partide din prima ligă a fotbalului național, din competițiile europene, dar și meciurile naționalei de fotbal. De asemenea, acolo vor mai putea fi organizate meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar și competiții de atletism. 

Noul stadion va avea 12.012 locuri, pistă de atletism, 434 de locuri de parcare și spații pentru alimentație și comerț.

„Totodată, în urma discuțiilor avute alături de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, cu reprezentanții conducerii AF Chindia Târgoviște, în scurt timp vom anunța staff-ul tehnic al clubului târgoviștean”, a mai anunțat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

“O finanțare importantă, din punctul meu de vedere, și necesară; voi susține întotdeauna necesitatea investițiilor în structura sportivă (…), iar meritul principal pentru această investiție este al autorităților locale, care au întocmit documentația necesară și au făcut procedura legală. Ministerul Dezvoltării și Guvernul au susținut acest proiect care înseamnă că, peste patru ani, în Târgoviște va fi un stadion modern, european, în care nu numai sportul de performanță își va avea locul, ci și sportul de masă și ne vom bucura împreună de succese, respectiv competiții sportive, care modelează și societatea în sensul bun al cuvântului”, declara ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, în primăvara acestui an, când Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv.

 

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentDâmboviţa. Doi bărbaţi reținuți pentru furt de copaci ilegal
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET