A fost scandal monstruos în Dâmbovița, la Picior de Munte, după ce mai mulți bărbați au vrut să își facă singuri dreptate. Aceștia au cumpărat un  porc viu, pe care l-au sacrificat în curtea celui de unde l-au cumpărat. Câteva ore mai târziu s-au întors pretinzând că au fost înșelați, pentru că porcul era bolnav. Unul dintre cei implicați, în scandalul ce a urmat, a tras în foc de pistol în aer, cu un pistol de tip airsoft.

Update

În cauză polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea persoana ce a folosit arma a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 295/2004.

Știre inițială

Scandalul a izbucnit în această dimineață (22 decembrie 2019) când mai mulți bărbați au venit să cumpere un porc, de la un crescător din localitatea dâmbovițeană Picior de Munte.

Imagine

Sursa foto– captură facebook, postare Liviu Lazăr

Conform IPJ Dâmbovița:

„Polițiștii secției nr.9 Poliție Rurală Mătăsaru, au fost sesizați că, pe raza localității Picior de Munte, are loc un conflict. Polițiștii s-au deplsat la fața locului pentru aplanarea conflictului, fiind identificate 8 persoane, care au fost conduse la sediul secției de poliție.

Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că, în urma unui conflict spontan, mai multe persoane s-ar fi agresat fizic ăntre ele. totodată un bărbat ar fi executat un foc de armă în plan vertical cu un pistol airsoft. Arma a fost indisponibilizată, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a vinovăției fiecărei persoane implicate în conflict.”

Imagine

Imagine

Reprezentanții unei publicații locale dâmbovițene (n.m. Cronica de Găești) se aflau la fața locului când a izbucnit conflictul și au reușit să filmeze momentul de după venirea polițiștilor în zonă. Din imagini reiese, așa după cum spun cei care se consideră înșelați, că au cumpărat un porc viu, pe care l-au sacrificat în ograda proprietarului, iar mai apoi au plecat cu animalul tranșat spre casă. S-au întors însă, după ce au constat, spun ei, că animalul avea „carnea putredă”. De fapt că animalul era bolnav. În conflictul creat, între presupușii păgubiți și proprietarul animalului și apropiații acestuia, unul dintre cei implicați ar fi executat un foc de pistol, în plan vertical.

(imagini video cu păgubiții , sursa video Liviu Lazăr, Cronica de Găești)

Scandal la Picior de Munte pentru un porc.

Publicată de Liviu Lazar pe Duminică, 22 decembrie 2019

 

Articolul precedentFoto-Video| 30 de ani de Libertate. Moment de comemorare la Târgoviște
Articolul următorAccident teribil pe A1, la Corbii Mari (județul Dâmbovița). Trei persoane au fost rănite