„Școala muntelui e școala vieții”. Sub acest motto împătimiții iubitori ai muntelui de la Asociația Ecologică „Floare de Colț” organizează, în Bucegii dâmbovițeni, mai multe acțiuni și tabere de educare a tinerilor, în ceea ce privește viața în zona montană, cu regulile și principiile acesteia.
Timp de cinci zile, un număr de 50 de tineri, proveniţi din minim 2 judeţe, grupaţi în echipe, vor participa la un program antrenant şi instructiv, în Munţii Bucegi – Zona Padina, . „Datorită faptului că în şcoli nu există în prezent arii curriculare sau materii care să ofere prea multe informaţii sau posibilitatea de a experimenta practic aceste domenii, tinerii vor avea posibilitatea să înveţe lucruri noi, atât din teorie, dar mai ales din practică, despre drumeţia montană, orientarea în teren cu busola, alpinism (căţărare pe stâncă sau coborâre în rapel), speologie, montarea unei tabere de corturi, echipamentul montan, sau despre marcajele turistice şi ariile naturale protejate”. Spun cei de la AEFC.
Cei de la Asociația Ecologică Floare de Colț, practic nu iau pauză, în această vară, tocmai finalizând un alt proiect asemănător.
„În perioada 29 iulie – 2 august 2019, Asociaţia Ecologică Floare de Colţ a susţinut o amplă activitate în zona Padina din munţii Bucegi. Proiectul „SĂNĂTATE PRIN MIŞCARE”, finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut ca beneficiari 32 de tineri din judeţ, care au avut ocazia să-şi facă noi prieteni, printre cei 32 de participanţi la proiectul „AVENTURI CU CERCETAŞII”, proveniţi din Centrul Local „Dacia Felix” Mioveni – Organizaţia Naţională „Cercetaşii României”. Cele două acţiuni s-au desfăşurat simultan, având acelaşi program, tinerii având astfel de învăţat, unii de la alţii şi cu toţii de la liderii şi monitorii însoţitori, dar mai ales de la natură.”
Sursa foto articol– Asociația Ecologică „Floare de colț”