CJ Dâmbovița vrea restaureze clădirea fostei Școli de Cavalerie de la Târgoviște, cu 2 mil. de euro, fonduri norvegiene. După renovare, clădirea urmează să găzduiască un muzeu al tradițiilor militare.
Obiectivul general al acestui proiect va fi valorificarea durabilă a Fostei Școli de Cavalerie, ca urmare a conservării și restaurării clădirii aferente acesteia, în vederea diversificării ofertei turistice care să conducă la stimularea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și management eficient al acestui monument de patrimoniu.
„Clădirea urmează să găzduiască trei expoziții permanente, pornind de la specificul acesteia – școală de cavalerie – prin amenajarea expoziției dedicate tradiției militare dâmbovițene, acesta fiind și numele noii secții muzeale în care se vor regăsi informații din perioada Târgoviștei, ca reședință domnească și centru militar, perioada de după anul 1714, Războiul de Independență, Primul și cel de-Al Doilea Război Mondial. O componentă importantă a demersului expozițional se bazează pe învățământul militar târgoviștean și dâmbovițean, prin prisma Școlii de Cavalerie și a liceului militar de la Mănăstirea Dealu. Celelalte două componente expoziționale sunt legate de colecția de radiouri, aproximativ 500 piese care fac trecerea de la comunicarea prin stații radio, realizate exclusiv de către armată, către comunicarea de informații către publicul larg. Nu în ultimul rând, se va evidenția unde a avut loc cu procesul soților Ceaușescu”, a precizat Managerul Complexului Național Curtea Domnească, Ovidiu Cîrstina.
Clădirea adăpostește acum două expoziții. Este vorba de locul execuției soților Ceaușescu, dar și o colecție impresionantă de radiouri.
Viitorul muzeu al tradițiilor militare a primit deja mai multe colecții de efecte militare, donate de col. Alexandru Manafu și Asociația Tradiția Cavaleriei din București.