Liderii coaliţiei de guvernare, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-au întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru a discuta despre proiectul de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare, înainte de şedinţa de Guvern în care va fi luată o decizie cu privire la amendamentele depuse de parlamentari.

La întâlnirea de la Palatul Victoria sunt atât preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, cât şi secretarul general al PNL, Lucian Bode.

Potrivit unui anunţ al Executivului, şedinţa de Guvern va avea loc la ora 15,00.

Ulterior, Parlamentul se va reuni la ora 18,00 într-o şedinţă comună în cadrul căreia Guvernul îşi va angaja răspunderea asupra acestui proiect de lege.

Discuții în jurul Pilonului 2 de pensii

Mai mulți parlamentari PSD au propus, printr-o serie de amendamente la proiectul de lege privind măsurile fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare pe care Guvernul își va asuma răspunderea, să se elimine obligativitatea aderării la Pilonul 2 de pensii, iar participanții actuali să ceară în scris că vor să rămână în sistem, astfel vor rămâne asigurate în sistemul public, și ca băncile să plătească o taxă de 2% din cifra de afaceri, în 2024 și 2025.

Social-democrații le-ar fi propus și liberalilor să susțină aceste măsuri, iar surse liberale afirmă că mai mulți liberali s-au opus.

Articolul precedentBani în plus de la Guvern pentru mame. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească
Articolul următorAvertismentul lui Boloș: „Deficitul bugetar e mare. Riscăm să pierdem 75 de miliarde de euro”